09 maj, 2011

Artikel i Norra Skåne 9/5

Åkandes till förmån för cancersjuka barn

Av Olof Svensson 8 MAJ 17.24 (UPPDATERAD 17.37)
Var det ovanligt många motorcyklister ute på vägarna i söndags berodde det inte bara på det fina vädret. Det skånska barncancerrallyt överträffade alla förväntningar, runt 700 motorcyklister deltog.
Reglerna är förhållandevis enkla. Man anmäler sig, sätter sig på motorcykeln och kör från Höör till man når Tydingesjön festplats. På vägen stannar man till, äter en korv, svarar på några tipspromenadfrågor och skjuter prick på ballonger. Framme vid Tydingesjön är det dags att spana in de andra hojarna, titta på stunt- show och umgås.

Bakom arrangemanget står arrangören Rickard Johansson som har samlat ihop sju mc-klubbar i mellersta och nordöstra Skåne. Alla intäkter går till barncancerfonden. – Alla som vill får vara med, vi har bjudit in gamla som unga, säger Rickard Johansson.

Det hela började med att Rickard Johanssons kompis dotter dog i leukemi. På "grisfesten" i Svensköp växte tanken fram att mc-klubbarna skulle hjälpa till att bidra till cancersjuka. Efter många timmars slit med att få ihop arrangemanget är Rickard Johansson nöjd. Han hade räknat med runt 300 deltagare. När förarna började glida in på Tydingesjöns festplats talades det om 700 startande motorcyklister.

– Det fina vädret gör mycket, också är det för ett gott ändamål, säger Jimmy Jenssen, en av de första som nådde festplatsen tillsammans med Marina Olsson, Annica Fridland och Rickard Axelsson. Det bästa med motorcykellivet är friheten, det är alla överens om. – Och kamratskapen. Man känner alla, det kvittar om man är i Tyskland eller Spanien, alla snackar med varandra, säger Rickard Axelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar